Kuvajte sa mnom #1-Oreo M&M Chocolate Chip Cookies

Foto:bakingamoment.com
Dobrodošli u "Kuvajte sa mnom" seriju postova u kojima sa vama dijelim ukusne recepte koje sam isprobala i preporučujem.Danas sa vama dijelim ove kremaste,šarene kolačiće koji samim izgledom zovu da ih probate.A tek miris... ;) 







Sastojci:
180g maslaca (OBAVEZNO sobna temperatura) 
255 braon šećera
21g bijelog šećera
2 jajeta(da bi bili mekaniji,poželjno je staviti i još jedno žumance)
1 kašičica vanilin-šećera
2 kesice pudinga od vanile (najbolje "Dr Oetker",ostali ne vezuju tako dobro) 
170g brašna + dvije kašike
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice gustina
Komadići čokolade(količina po želji)
M&M bomboni(količina po želji)
Oreo keks(količina po želji)

Priprema:

Umutiti maslac,braon i bijeli šećer dok ne postanu kremasti.Dodati jaja,jedno po jedno i miješati.Onda dodati puding i miješati ručno.U drugoj činiji,izmiješati brašno,prašak za pecivo,sodu bikarbonu i gustin.Dodati malo soli,zbog isticanja ukusa.Kada su svi suvi sastojci sjedinjeni,dodati ih u osnovnu smjesu.Nakon toga,dodati bombone,čokoladu i smrvljeni Oreo keks.Sve dobro izmiješati.Lopaticom za sladolede ili kašikom staviti loptice smjese na pleh sa papirom za pečenje i peći 8-12 minuta na 175 stepeni.

Ovaj recept je takođe jako ukusan u verziji sladolet sendviča.Samo stavite kašiku sladoleda od vanile između dva vruća,mekana keksa i gledajte kako se sladolet topi.Gledajte?!Navalite!!!



Nadam se da vam se svidio ovaj post!Sva pitanja,predloge kao i kako su vama ispali ovi kolačiči pišite mi u komentarima.Do sljedećeg čitanja!
Anita❤

Comments