Mjesečna preporuka knjige-januar

Srećna Nova godina svima!Nadam se da ćemo se još više družiti u 2019. godini i da ću nastaviti da volim ovaj blog koliko i sada.
U današnjem postu želim da probam jednu izmjenu u mjesečnim preporukama knjiga koje radim.Obavezno mi u komentarima javite šta vi mislite o njoj.Dakle,da bih poboljšala kvalitet mjesečnih postova,od sad ću preporučivati samo po jednu ili dvije knjige mjesečno.Takođe ću tražiti i od vas da se uključite u ovakav tip postova i u komentarima,u "Contact Form" formularu na dnu stramice ili na mejl:
anitasworldblog@gmail.com ,napišete svoje utiske o knjizi,kako biste od sada mogli da pišete ovakav tip postova zajedno sa mnom,s obzirom na to da ću uključivati vaše utiske u postove.

Knjiga koju ćemo ovog mjeseca obrađivati je originalni scenario filma "Fantastične zvjeri i gdje ih naći" u formi romana Dž.K.Rouling.
Foto:www.knjizare-vulkan.rs

Džoanino stvaralaštvo me je uvijek oduševljavalo,pa je isto bilo i sa ovom knjigom.S obzirom na to da je ovo njen scenaristički debi,razvoj likova i tok priče je vrlo tečan i takav stil pisanja karakterističan je za Džoan.
Što se tiče same priče,radnja se dešava u Njujorku,koji je vrlo dobro spojen sa cijelom temom čarobnjaštva u 20. vijeku.

Istraživač i magizoolog Salamander Skamander(u filmskoj adaptaciji Njut),upravo se vratio s puta oko svijeta,na kojem je tragao za najljepšim,najrjeđim i najneobičnijim magijskim stvorenjima.Stigavši u Njujork,ne namjerava se dugo zadržati.Međutim,kada Salamanderu slučajno zature kofer i neke od njegovih fantastičnih zvjeri pobjegnu u grad,nastaju problemi za sve-i za Njujorčane ne-mage,i za cijeli čarobnjački svijet.

Odvijajući se pedeset godina prije početka sage o Hariju Poteru,s mnoštvom novih,upečatljivih i tajanstvenih likova,ova priča o prijateljstvu,magiji i nasilju u porodici predstvlja vrhunac stvaralaštva naučne fantastike i epskog i avanturističkog pripovijedanja.

Foto:collider.com

To bi bilo sve za ovaj post!Nadam se da vam se svidio!Knjiga koju ćemo sljedećeg mjesec obrađivati je knjiga Ljubivoja Ršumovića-"Tri čvora na trepavici".Zato-knjigu u ruke,i ne zaboravite da mi pišete!Hvala vam na divnoj podršci!Do sljedećeg čitanja!
Anita❤

Comments